FG OKONOMIYAKI BAR

Table service & take away counter

In Japan kunnen ze niet zonder. Een dag geen okonomiyaki is een dag niet geleefd. Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.

Okonomiyaki betekent vrij vertaald gebakken of gegrild zoals jij wilt. In tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek is de okonomiyaki niet gebaseerd op melk maar op zeewierbouillon. Het beslag bestaat uit onder meer kool, taugé en uien. Gekozen kan worden uit een tal van toppings: van pork belly tot tonijn – al dan niet aangevuld met bonito flakes en pistachenoten. 

Okonomiyaki leest fonetisch als economie. Wie economisch denkt, heeft al snel uitgerekend dat je in FG Okonomiyaki Bar voor een uiterst schappelijke prijs een heel goede lunch kunt hebben.

Al voor 5 euro per stuk zijn de gluten- en lactosevrije okonomiyaki’s aan tafel te bestellen of mee te nemen. De Japanse pannenkoeken worden bereid op een cortenstalen vuurschaal van OFYR.

Voor de zoetekauwen serveert FG Okonomiyaki Bar dagelijks wisselende taarten uit eigen oven. Zoals een Japanse bar betaamt, zal de (sparkling) sake niet ontbreken, sencha thee evenmin. Liever een goed glas wijn, of een non-alcoholische cocktail – het is allemaal in huis.

In Rotterdam is FG Okonomiyaki Bar is de eerste en enige in zijn soort. Nergens in de omgeving zijn ze gespecialiseerd in okonomiyaki. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Denoism verkoopt de mooiste denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar.

FG Okonomiyaki Bar is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Wegens vakantie is FG Okonomiyaki Bar echter dicht van 24 december 2017 tot en met 22 januari 2018. Denoism blijft in deze periode open voor publiek.