ROGER & I

In 1998 had ik het genoegen te mogen werken voor een van de invloedrijkste chefs van België, Roger Souvereyns. Scholteshof gold destijds als de ideale plek om kennis op te doen. Als jonge hond wilde ik weten, en nog meer weten. Een snuffelstage van één week werd een intense samenwerking van zes maanden.

De betoverende blik in zijn ogen, die vergeet ik nooit meer. Roger sprak met zijn ogen, met zijn wenkbrauwen. Hij gebruikte weinig woorden. Roger Souvereyns had bovendien meer oog voor wilskracht dan voor technologie.

Roger liet een hert slechts kort –veel korter dan andere chefs- rusten om van de spanning af te komen ter behoud van de bakwarmte. Roger was één van de eerste chefs die groenten en verse kruiden uit eigen tuin verwerkte in desserts.

ROGER & I is een indrukwekkende hommage aan een visionair, een grootmeester waaraan ruim veertig vakgenoten hebben bijgedragen. Met veel plezier heb ik in dit unieke naslagwerk gememoreerd aan de man met wie ik onlangs nog een kaviaartest mocht afleggen in Italië.

François Geurds

ROGER & I is voor 60 euro te koop bij FG Restaurant en FG Food Labs. Te bestellen via 010-4250520 of via info@fgrestaurant.nl / info@fgfoodlabs.nl